tiistaina, heinäkuuta 12, 2005

nuket vie voitonTälläisten tekemiseen olen sitten totaalisesti hurahtanut. Unicef-nukkeja. Ostaja voi "adoptoida" nuken ja joku lapsi saa rokotuksia ja pääsee elämän alkuun. Motivoi tekemään...

Hitsi kun on vaikeaa saada tummasta pienestä nukesta hyvää kuvaa. Tuolla nukella on itseasiassa aika hyvä nenäkin! köh... omakehu ja sitä rataa...

4 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Noi on kivoja nukkeja ja kiva, että ihmiset viitsii nähdä vaivaa rahankeräyksen eteen (itse olen laiska ja osallistun yleensä vain rahalla).

Sen verran kuitenkin pisti silmään, että on pakko huomauttaa lauseesta: Ostaja voi adoptoida nuken. Tuo lause on ristiriitainen ja lasten oikeuksia polkeva. Tietysti maailmalla on paljon tapauksia joissa isolla rahalla maksetaan halutusta adoptiolapsesta, mutta siinä eivät toteudu lapsen oikeudet, joiden pitäisi olla etusijalla. Unicefin sivuillakin tuo väärin muotoiltu lause on ollut, mutta se toivottavasti on korjattu. Eli ostaja ostaa nuken ja adoptointi on asia erikseen. Tätä voi pitää saivarteluna, mutta koska adoptoinnista on niin kummallisia käsityksiä liikkeellä, on pikkujutuillakin mielestäni väliä.

akka kirjoitti...

Hei! Tuosta olen kuullut useamman kerran kritiikkiä ja ymmärrän sen hyvin. Mutta entäs sitten jos puhuttaisiin vain ostamisesta? Siitä tulisi varmaan aika pahoja ajatuksia monelle myöskin. Kun kyse on rokotuksista jollekin lapselle, mun korvin adoptio on vallan mainio asia.
Niina ja minä kun en voi tällä erää elämäntilanteeni takia rahalla auttaa, autan näin, kun osaan käsillä asioita toteuttaa.
Toivon tässä kohtaa sitä lapsen mielikuvitusta tuon adoption suhteen... Ikäänkuin adoptoisi sen lapsen jolle ne rokotukset menee. Saankohan nyt tätä yhtään avatuksi niinkuin toivoisin... no jatkan jos on tarvetta :)

akka kirjoitti...

Korjasinpa sitten sanamuotoa, "adoptioksi". Niinkuin Unicefinkin sivuilla on.

Tuazophia kirjoitti...

Minun korviini kuulostaa ihan normaalilta, että joku ostaa nuken. Tai vaihtoehtoisesti: nuken voi adoptoida Unicefin kautta tms. Ja en tietysti halunnut puuttua siihen, miten sinä asiaa käsittelet, vaan halusin yleisesti esittää huomautuksen, jotta joku viestin lukenut ajattelisi asiaa eikä vain sisäistäisi "ostaja adoptoi"-mallia. :)