tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Näitä reppanoita löytyy

Kuvasin tuossa eilen kirjat, mitkä liittyy käsin näpertämiseen. Tässä kaksi virkkauskirjaa, Mary Oljen. Kummastakin sivut irtoilee, eli alkaa olla irtopainoksia ;)


Uudempaa virkkauskirjaa. Ihmetten kyllä vähän miksi tämän olen ostanut. Yksi ainoa malli olisi _ehkä_ tekemisen arvoinen.


Sitten kaksi nypläyskirjaa, toinen ruotsiksi. Ja taas mietin koska mun nypläys alkaa/jatkuu. Hyvin vähän olen nyplännyt. Sain nypläystyynyn aikoinaan sillä, että erään kirkon käsityöporukan nypläystunnilla eräs osallistujista haastoi mut nypläämään, tavoite oli nyplätä tietty pätkä yksinkertaista pitsiä ja jos sen saisin tehtyä, nypläystyyny olisi mun. :) Ja minä kun se menin aikaa sinne kuluttamaan ja tulin kotiin nypläystyynyllä varustettuna.


Pajun punonta kiinnostaa. Saapi nähdä koska siihen panostan. Mökillä olisi tilaa toimia. Pajua pitää löytää, ettei luvatta toisen omaa käytä. Vinkkejä kellään mistä voisi hankkia? Onko luvallista jostain ottaa? Voi kun joku tuttu tähän innostuisi :)


Ei kirja, mutta aika olennainen tietopaketti.


Mulla on varastossa kangaspuut odottamassa aikaa parempaa. Ystävälleni tuli muutto, yritti myydä niitä kangaspuita siinä onnistumatta. Ihan viime tipassa kävin pelastamassa puut. Ovatten ystäväni mummon. Mummo oli kuulemma ollut iloinen, että puut lähti käsityöihmisen matkaan ja iloitsi saadessaan kuulla mitä niillä sai aikaan...
Kun äitini vielä asui omakotitalossa, siellä ne oli kellarissa jonkun aikaa käytössä. (mun puut taitaa olla 140cm leveät)
Yksi poljin on poikki, joten sellainen pitäis tehdä. Sitäkin siirtänyt ja siirtänyt. Vaikka kangaspuilleni ei tässä vaiheessa ole paikkaa, niistä en luovu. Tämä kirja oli kangaspuiden mukana.


Eli aikaa vanhaa kantaa on mun teokset pääosin. Aika päivittää? :)EDIT: tämä hand arbete jäi kuvaamatta, korjaus tähän siis. Sain tämän viime kuussa(ko) kun käytiin Ruotsissa tätiä moikkaamassa. Hän luopui tästä, oma jälkikasvu ei käsitöitä harrasta.

4 kommenttia:

Puputsi kirjoitti...

Muakin kiinnostaa pajunpunonta, en vaan osaa sitä tippaakaan tai tiiä ees miten sitä tehdään. Mut kokeilla olis joskus kiva. :)

SirpaM kirjoitti...

Jos lähistöllä näkyy pajuja kasvavan niin kannattaa kysellä lupaa niiden käyttöön maanomistajilta. Tuskin kovin moni niitä ilokseen kasvattelee, voivat olla vain tyytyväisiä ilmaisesta harvennuksesta.

akka kirjoitti...

Mistähän saa tietää maanomistajan?

Gehenna kirjoitti...

Maanomistajaa voi kysellä kunnan tai kaupungin rakennusvirastosta, kiinteistörekisterissä ne tiedot on. Punontajutut on kans aina kiinnostanu. Oispa aikaa ja resursseja mennä yhessä vaikka johonkin kurssille! Ja sul on ihania kirja-aarteita, just noita mitä ei saa enää kaupasta! Mullakin on noi kaks mary oljen pitsikirjaa, niistä tehtiin se uusi kovakantinen painos jossa noi kaks on samoissa kansissa. Ihania malleja!