lauantaina, syyskuuta 16, 2006

Kolmas postaus tälle yölle...

Osaako joku sanoa, miksi tuo oikea sivupalkki vetäytyy koko ajan enemmän oikealle, kun lisään kuvia sinne...? Mä en keksi miksi.

Saa auttaa... :)

4 kommenttia:

AnneM kirjoitti...

no vuodatuksessa ainakin sivupalkki tippuu, jos kuvat ovat liian leveitä... en osaa sanoa onko täällä sama juttu,mutta ehkä kannattaa kokeille kuvien pienentämistä?

mustikka kirjoitti...

Pitäis nähdä tuon sivupalkin koodi, että pystyisi auttamaan. Kuvat eivät näytä olevan turhan leveitä...

Näyttää epäilyttävästi siltä, että käytät lista-toimintoa eli ul/ol ja li -koodeja, siten että listoista tulee toistensa alalistoja eli uusi ryhmä alkaa hieman edeltävän sisältä ja siten siirtyvät koko ajan oikealle päin. Siltä siis näyttää, vaikea sanoa varmasti kun ei koodia näe. Jos vika on tämä, niin ota koko listasysteemi pois ja käytä mieluummin br (rivinvaihto) tai p (kappalejako) komentoja listojen sijaan...

wicked kirjoitti...

3 virhettä ja 97 varoitusta etusivusta sanoo HTML Tidy -validaattori. :)

Mustikka lienee syyn kannoilla. Valmiissa koodissa näkyy lukuisia ul-tageja ilman yhtäkään li-tagia tahi /ul-lopputagia. Lisäksi tuolla on joku ihme MainOrArchivePage-tagi, joka ei ole minkään standardin mukainen.

Vaikea sanoa mihin kaikkeen pystyt vaikuttamaan.. mutta, ensiksi kannattanee tosiaan poistaa nuo turhat ul-tagit tai vaihtoehtoisesti lisätä puuttuvat li ja /ul tagit. Tämä todennäköisesti jo korjaa sidebar-karkailun.

Itse poistaisin kuitenkin nuo MainOrArchivePage-tagit häiritsemästä selaimia. Lisäksi kannattanee jokaiseen kuvaan lisätä alt="xx" attribuutti (ja xx on parin sanan kuvaus kuvan sisällöstä), jotta saat vaihtoehtoisen tekstin lataamattomille kuville.

Myös heti profiilin jälkeen tulevan ensimmäisen kuvan koodi on hieman epämuodostunut, koska a-tagi ei koskaan pääty vaan img-tagi alkaa heti sen perään.

akka kirjoitti...

wicket ja sama suomeksi? täh? :) en ymmärtänyt mitäääääään