sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Lankaa...

Nallea, Raitaa, 7veljestä, Huopasta. Muutamia sen verran että saisi villatakkia/-paitaa. Muusta sitten tulee sukkaa, töppöstä, lapasta jne.
Tuosta lilasta 7veljeksestä ajattelin tehdä takin, jossa on palmikko kahdella eri värillä neulottu, näin juuri jossain päin nettiä sellaisen, näytti kivalle.


Ruskeaa Novitan vanhaa lankaa, josta takin tekele alimmassa kuvassa.
Jo edellisessä kuvassa näkyneitä 7veljeksiä ja lisää sitä, mustaa valkosta ja sinistä.
Sinistä Tahitia ja kirjavaa, siitäkin jossain raato, ei kuvaa.

Lilaa ja punaista lilaa, niistäkin raadot, mittaaminen yllättävän vaikeaa, tehnyt suljettuna neuleena, ja tuntuu vuoron perään että on pieni ja sitten että venyy ja paukkuu. Ota nyt sitten tuosta selko...
Vasemmalla puuvillalankoja Roma, Freesia, Tennesee, Carolina ja Bahamas. Pieniä määriä kutakin.
Ylhäällä keskellä Bambinoa.
Alhaalla jostain kouluaikaisesta villapaidan tekeleestä puretut langat. Muistan että noiden tilausesta keskusteltiin pitkään, tais olla kalliit langat. Niin ja vieläkään ne ei ole muuta kuin keriä.
Sitten oikealla Samosta ja virkkauslankoja.


Ja keskellä Floricaa. Oikealla tekokuitulankoja ylhäällä ja sitten Tahitia (muistankohan nyt oikein nimen).
Korillinen ja laatikollinen (ainakin) jämälankoja. Nämä pitää käydä läpi, jaotella laatunsa ja värinsä suhteen. Sitten on helpompi suunnitella mitä tehdä.Tekokuitulankoja, Woolia, Palmasta, Kotiväkeä, virkkuulankaa. Harmi ettei värit näy kunnolla.
Ylhäällä puuvilla/pellava lankaa, kivan näköistä pintaa siitä saa, tekele pitää purkaa.


Takana lisää Woolia ja muistaakseni Susan tekokuitulankaa. Edessä takin raakile, josta vielä pohdinnan alla, puranko tuonkin. Ja tuosta vihreästä villalangasta taitaa tulla kaulaliina.

Kaiken kaikkiaan, kaikkea en edes kuvannut. Ja lankoja on ainakin 35 kg, taitaa olla lähemmäs 40 kg, punnituksen jälkeen lankaa on vielä löytynyt.


Ikävän monta työtä joutuu purkamaan, kun on lihonut.

Hämmästyin, että lankoja on niin paljon. Luulin, että niitä on n. 10 kg. No en ole ikinä ollut hyvä arvioimaan määriä, matkoja jne.

On todella hyvä tuo lankahamstereihin liittyminen.

Hih, jaksaakohan kukaan lukea loppuun. Ja kaikkia kiinnostaa kovasti mun lankojen ihmeellinen maailma :)

Voikaa hyvin!

9 kommenttia:

akka kirjoitti...

siis voi kettu tätä bloggeria. Tein pitkään töitä että sain nätisti aseteltua tekstit ja kuvat, ja nyt ne on sitten ihan päin *******

Siis en jaksa enää muutella...kiitos ja kumarrus

ilu kirjoitti...

pitäisköhän sun perustaa lankapuoti?

(ja mä kun olen luullu, että mulla on paljon lankoja....)

Liinu kirjoitti...

Lankojen määrän arviointi ja todellisuus on luultavasti samanlaista kuin omankin painon. Minulla ei ole minkäänlaista vaakaa kotona. Olen ajatellt myös lankahamstereita, mutta en minä kyllä lankakeriä viitsi terveyskeskukseen punnittavaksi viedä. - Olet siivonnut. Hyvä!

Kristel kirjoitti...

Äläs nyt, musta on aina hauska kurkistella muiden lankavarastoihin. (Ja todeta että onneksi näitä hulluja on muitakin. ;D) Mun täytyy varmaan tehdä jonkinlainen inventaario kanssa kun kisa alkaa...

Stricker kirjoitti...

Oikein kiva oli katsella sinun lankavarastojasi! Ihanan paljon aina samaa väriä. Mun ongelma on se, että ostan suurimman osan langoistani kirpparilta, jolloin siellä on paljon yksittäisiä keriä, joista tekeminen on haastavaa :-). Nyt minulla on kyllä aikeena tehdä paljon huiveja ja muutama neulepaitakin on suunnitelmissa, joissa olisi raitoja, joihin saisi niitä irtovärejä uppoamaan.

Sahrami kirjoitti...

Voi miten säntillisiä lankalaatikoita!!! Täynnä ihania lankoja... Voisin viettää päivän silittelemällä noita ja haaveilemalla siitä, mitä niistä voisi tehdä...
Omat langat eivät ole läheskään noin hyvässä jörjestyksessä, olen jo puoli vuotta ainakin miettinyt, että pitäisi vähän järjestellä... Pitäisi monta muutakin asiaa...

akka kirjoitti...

Hih, saahan sitä säntillisiä laatikoita, kun oikein asettelee kuvausta varten :)

Osa meni säilytykseen miten ne oli esillä ja osa meni mm. pusseihin ja banaanilaatikkoon.

Ei tilat riitä muuten.

Meeri kirjoitti...

Ihanan näköisiä laatikoita....

Tilkkusisko kirjoitti...

Voi mieletöntä, mikä määrä lankaa! Viherryin kateudesta välittömästi ja aloin laskea, miten monta peittoa tuosta saisi. :D