keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2006

Olenpas kiitollinen taas...

Kävin apteekissa. Osan tarvitsemista lääkkeistä ostin (2-3kk ne kestää). Eli on vielä paljon muita lääkkeitä mitä käytän. Nämä on mielialalääkkeitä. Jos ne ei olisi korvattavia, niin olisin saanut maksaa 676,00 nyt. Mullehan se on siis 6 e.

Eli ihan kiva asua Suomessa.

Tosin kun vielä saisi muutamia lääkkeitä tuon tuen piiriin. On nuo kulut sen verran kovat. Silti.

En tule toimeen esim. ilman ruoansulatusentsyymejä. Ja nekin maksaa jotain 70e kuussa. Eikä mitään alennuksia. Ja juu, vielä muutakin mutta se siitä.

8 kommenttia:

Liinu kirjoitti...

Aika paljon! Mulla menee noin 100 euroa kuussa kaikkiaan. Mutta miten olet onnistunut saamaan mielialalääkkeet korvattaviksi?

akka kirjoitti...

Mulla kun on toi kaksisuuntainen sairaus ja mitä lie siihen päälle, niin lekuri laitto kelaan korvauspyynnön, eikä siinä ollut mitään ongelmia. Eli tarpeeksi hullu.

Noh, sitten noi ruoansulatuslääkkeet taas ei meni niin, koska mun haima tuottaa juuri vähän liikaa entsyymejä, yli jonkin rajan. Mutta ilman lääkettä en pärjää mitenkään kuitenkaan. Kilpirauhaslääkitys olis kanssa kiva saada korvattavaks, mutta siinäkin jotain epäselvää. Itseasiassa nyt katsotaan onko koko lääkitys sittenkin ollut turhaa... Mulla on ollut elämässä kani-altistus ja se vaikuttaa johonkin kilpirauhasarvoon vääristäen. Tämä on nyt tiedostettu ja sen kokeen voi tehdä tämän virheen ohittaen (kait) ja nyt testataan kuin alas, vaiko kokonaan voi lääkityksen jättää.

Saas nähä alkaako taas lähtemään hiukset kohta päästä... Jotain häikkää se on varmaan kuitenkin matkan varrella aiheuttanut.

Liinu kirjoitti...

Mulla on kolmenlaista mielialalääkettä. Psykiatri sanoi, ettei ole toiveitakaan saada Kela-korvausta, ellei ole psykoottisia oireita. =) Astma- ja verenpainelääkkeet lisäksi, samoin ihottumaan.

mie kirjoitti...

Mähän olen ollut kerran psykoosissa... siitä kait tämä sitten.

perhana tää väittää että salasana väärä, juupa juu...

Liinu kirjoitti...

En minä kadehdi. Pääasia että saat korvauksen. Olen ihan jumissa, ja virkkaan taas. Kamalaa.

muoriska kirjoitti...

Mutta noi kilpparilääkkeet ei kyllä maatakaada.. purkki olikos se nyt se 5 egee tai jotain vastaavaa. Eli parilla eurolla periaatteessa tippuis.

Pitääkö sinun ottaa noita mahalääkkeitä joka päivä vai riittääkö silloin tällöin.. mulla on zolt kehissä koska ei viitti rennietäkään käkenä syödä. ( maha-asioita jonkun verran "oppineena" kun kahdella lapsella on GER diagnosi, ja nuorimmalla vielä sydänvika..)

Kun olet tyroksiinia syönyt, niin oletko itse huomannut mitään muutoksia..? Mulla on viime joulukuusta lähtien tullut jo 5-6 muutosta ( miten ne nyt haluaa laskea) eli ihan selvästi on elämän laatu parantunut.. siinä suhteessa.

Olen kahdesti kokeillut serotoniinin takaisinotonestäjiä, ja viime keväänä viimeksi, ja se veti jälleen huonoon kuntoon ( jaksamisessa tuli takapakkia se 3 kk.., että miksi EI kuunnella potilasta)
Mutta kesää , eiks jeh?

wicked kirjoitti...

Tällä hetkellä on menossa kolmas SNRI/SSRI lääke. KELAn peruskorvaus noista saa mutta eipä niitä taida loppuelämää olla tarvetta syödä. Vain 6kk oireiden päättymisen jälkeen. Nyt kun vain tietäisi mikä on päättynyt ja milloin. Tiedä edes onko noista apua, vaikea sanoa ilman vertailukohtaa.. Ei sitä tahdo edelleenkään saada tehtyä tärkeitä asioita. Kahvi tuntuu auttavan jopa enemmän kuin nuo tabut. :/

akka kirjoitti...

Kyllä mun kilpirauhaslääke yli 20 egee maksaa... en nyt muista kuin paljon tarkalleen.