sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Tee jotain.

Postcrossingin kautta olen saanut tuttuja muutamia, joiden kanssa kirjoitellaan nyt muutenkin jo.
Yksi näistä naisista lähetti mulle kopsuja jostain kirjasta, aiheena laihtuminen (liikunnan avulla).
En ole vieläkään saanut sitä isoa määrää tekstiä käännettyä suomeksi, mutta sitten yksi päivä tuli mieleen onko mitään siltä kirjailijalta käännetty suomeksi. Ja olihan sitä... Nyt edessäni on Tri Stephen T. Chang: Solakkuuden salaisuus: taolainen tie hoikkuuteen ja terveyteen.

Tässä yksi lainaus kirjasta:
"Toinen seikka, joka liittyy hermostollisiin lihavuuden syihin, ovat hermostuneisuuden aiheuttamat ruokailutottumukset. Yksi näistä persoonallisuustyypeistä on laiskajaakko, joka vain istuu takamuksillaan ja mietiskelee töitä, jotka pitäisi tehdä ja joita hän ei tietenkään koskaan saa tehdyksi. Sitten laiskajaakko alkaa tuntea syyllisyyttä saamattomuudestaan ja tulee entistä hermottuneemmaksi. Niinpä hän ei liiku lainkaan vaan syö yrittäen unohtaa toimettomuudestaan johtuvan syyllisyydentunteen. Hän on joutunut noidankehään. Mitä pahemmalta hänestä tuntuu, sitä enemmän hän syö, ja mitä vähemmän hän tekee, sitä pahemmalta hänestä tuntuu. Ainoa ratkaisu on tehdä jotakin. Mitä tahansa, joka pitää laiskajaakon toimeliaana. Tietenkin hänen on ensin päästävä kaikkien henkisten esteiden yli, kaikkien tekosyiden, joita hän on keksinyt tekemättömyydelleen. Tällaisessa tilanteessa ei ole helppo elää. Tai päästä siitä irti."

Osu ja uppos.

Olen tehnyt monen tunnin lajittelu työn kämpässäni. Matkaa siisteyteen on arvaamaton määrä. Mutta matka on alkanut. Ja yritän nuo yllä olevat sanat muistaa.

Tee jotain.

1 kommentti:

laiskajaakko-wicked kirjoitti...

Hei, sehän on kuin ilmetty minä! :)

Jos menis tekemään jotain siis..