torstaina, lokakuuta 19, 2006

Päätös työkyvyttömyyseläkkeestä

Työkyvyttömyyseläkettä koskeva hakemuksenne on ratkaistu seuraavasti:

Teille on myönnetty työkyvyttömyyseläke 1.12.2006 alkaen. Jne.

Tämä päätös tuli postissa tänään. Illalla myöhään hain postin vasta. Harmittaa, että tämä päätös tuli tällä viikolla. Aikamoinen tunnemylläkkä ja lauantaina olen yhdessä tapahtumassa mukana. Nyt haluaisin olla yksin. No, ystävän kanssa mutta kun en saa seuraa kenestäkään niin sitten yksin.
Räsä-akka. Tunnen itseni niin rikkinäiseksi, virallisesti rikkinäiseksi. Ei edes määräaikaista eläkepäätöstä. Olen toisaalta tätä toivonut jo jonkin aikaa: kun elämä ei suju niin se suju. Ei siinä määrin että olisin työkykyinen. Onneksi tiedän, että paljon voi silti tehdä vaikka ei ole työkykyinen, on kykyä moneen muuhun.

Joka toinen ajatus myötäilee tosiasioita positiivisesti ja joka toinen negatiivisesti. Totta on, että olen repaleinen ihminen. Totta on, että saan tehtyä paljon asioita tässä yhteiskunnassa (ja vähän rajojen ylikin). Häpeästä kun pääsisi eroon, tai tottuukohan siihen joskus?

Olisi niin kivaa saada jutella jonkun kanssa, jolla elämässään vastaavaa. Tiedän vain yhden, joka on ennenaikaisella eläkkeellä fyysisen terveyden takia. On se sen verran eri juttu kuin mulla, ettei juttua synny. Yksinäinen olo. Mikähän tuuri mulla on, kun taaskaan en saa juttuseuraa kun sitä kaipaan, ystäviäni kaipaan. Suru ja häpeä häilyy verhon takana...

5 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Sekä onnitteluja että osanottoja meiltä päin! Jotenkin eläydyn tuohon yhtäältä-toisaalta-ajatukseen tosi hyvin. Mietin tässä itseänikin, pystynkö enää koskaan mihinkään 8-16-työhön toimistossa tms. Tuskin vain. Onneksi maailma on väärällään muutakin tekemistä, johon voi tarttua, kunhan jaksaa.

muoriska kirjoitti...

Älä nyt maatasi myy, tämähän on pitkässä juoksussa hyvä uutinen. Ei tarvitse enää elää epävarmuudessa, vaan on selkeä päätös työkyvyttömyydestä. Ja jos joskus tilanne paranee, aina voit hakeutua takaisin työelämään.
Lisäksi tämä antaa sinulle mahdollisuuden toimia kolmannella sektorilla ( hieno nimitys vapaaehtoistyölle).
Ja mitä minä nuoriakin eläkeläisiä tiedän niin niillä se vasta kiire onkin, ei riitä vuorokauden 24h.. ;)
Hymyä huuleen ja voimia arkeen..

Puputsi kirjoitti...

Rohkaisua myös täältä! Se toistaiseksi päätös ei tarkoita sitä, että loppuelämäsi olisit työkyvytön. Jos kuntoudut ja pystyt töihin, niin sittenhän se päätös ei enää päde. Ja eläkkeellä voi vaikka opiskellakin! ;) Ja oot saanut tässä elämässä niin paljon jo aikaan, että muilla olis paljon opittavaa sulta. En osaa ajatella, miltä susta tuntuu, mutta syytä hävetä sulla ei ole. Mun mielestä oot ainakin ihan mahtava tyyppi kaikkine projekteines. :) Ai niin, taas mun yks kaveri innostu tekemään tilkkuja!

muoriska kirjoitti...

Kortti perillä kiitos ;)
Onko sulla sama tunnus mesessä??

Gehenna kirjoitti...

Yhdyn puputsin sanoihin. Ja tuo on helpotus tällä hetkellä yhteen suuntaan ja toisaalta ravistaa identiteettiä toiseen suuntaan. Ei silti mikään lopullinen tuomio, johon ei ole vastaan sanomista, jos jonakin päivänä onkin sellainen elämäntilanne että jaksaminen palautuu.

Lippu korkeelle, olet ihana ihminen!! EI täällä ansiotyöllä ihmisten arvoa mitata!